onsdag 30 oktober 2013

Viljan är stark!

Ja som rubriken lyder så är min vilja stark på passen tyvärr vill jag mer än vad kroppen och musklerna pallar med men de e ju bra med för då kommer jag o pusha hårdare hela tiden!! Blir mkt kollande på små motivationsvideos nuför tiden o de e ju fan bara sjukt hur jävla tränade vissa människor är alltså... Återstår o se hur nära dom man kan komma!

Nu har det gått ett par veckor och jag ska nu gå in i fas 2 kan vi säga detta betyder att träningen läggs om lite då det innan har varit fokus på teknik och mer uthållighet i musklerna. Tekniken kommer fortfarande slipas på men däremot så ändras de lite och jag kommer dra ner lite på antalet reps i övningarna. Med tanke på de mål vi lr ja jag satt upp så kommer jag nu ha med bänkpress och marklyft vid samtliga styrkepass... När det gäller konditionsdelen så är det ändring även där då jag kört cykelpass på 1h vilket som har varit för mig en liten pina... Ont i röven o dötråkigt o sitta o trampa så länge... Kommer där numera att köra 4 set med någon minuts vila mellan vilket känns kalas då kan man dela upp de lite mer i skallen o tänka att de inte är så mkt kvar hela tiden ;) heheh!!!

Gårdafgens pass börjar kännas i hela kroppen så ska bli gött att "träna" bort lite träningsvärk nu...så nu ska det bara skyfflas in lite ärtor och bacon sen är det lite vila innan det väntar ett konditionspass nere på brandstationen och efter det blir de hem o hoppas på att de går som man vill i hockeyn ikväll!!!!

onsdag 23 oktober 2013

Livet fortsätter....

Jaha var ett par dagar sedan man skrev något här så får väl fortsätta där vi slutade sist.
Hade ju precis planerat in kosten och jag kan nu säga att jag har börjat på allvar och det känns gött!!
Stor skillnad kan man säga då jag inte direkt är van vid att käka så ofta men det känns bra i kroppen och visst har jag gjort lite uppoffringar på sånt som jag innan käkade ofta men det gäller ju bara att vänja sig och tänka i nya banor och börja laborera med nya recept! Mycket ekologiskt och mycket protein är det som gäller så som jag sagt tidigare så kommer man säkert få höra någon gliring från morsan som alltid tjatat om ekologiskt när en annan bara äsch vafan ta det som är billigare... Har redan börjat ändra uppfattning endel och lär väl inte bli mindre när man ser utvecklingen på sig själv... (Om de nu går som förväntat)

Träningen går både bra och lite mindre bra... Den gamla knäskadan gör sig påmind och har gjort att vi har fått lägga om lite i taktiken så numera är löpning och knäböj lagt på is lite... Kommer dra igång med knäböj snart igen men då inte speciellt djupa för o se hur knät svarar. Löpningen är utbytt mot cykling som jag tycker är sådär skoj men det är bara o vänja sig... Finns ju ett uttryck som säger: Vill man va fin får man lida pin o ja kanske stämmer endel... Sjukt va irriterande det är att inte kunna köra på som man vill bara för att en tomte från Horda tyckte det var en bra ide o sätta dobbarna i mitt knäveck för ja vad är det nu typ 9år sedan om jag inte minns fel :/ Det som hände var iaf att knät hoppade ur led och på knäskålens ledyta lossnade en benbit som inte gick att sätta tbx! Har varit tre operationer och i nuläget vill dom inte göra mer för de två alternativen som finns är relativt nya tekniker så dom vet inte hur det funkar i längden och iomed att man ändå kan leva näst intill normalt så har jag blivit rekommenderad att avvakta o se...

Jävligt tråkigt att tänka tbx på allt man missat iomed en sån tomte men det finns ingen anledning i att gräva ner sig i det nu det är bara o omvandla det till motivation... Har ju dryga 5 månader kvar med Gustav vid min sida och jag lovar er att det kommer hända saker!!!


torsdag 17 oktober 2013

Första bakslaget...

Knät har redan börjat tjura lite och det har medfört en liten justering i träningen och har också fått lägga in två vilodagar nu igår och idag delvis pga det då. Har dock inte legat på latsidan utan här har kosten börjat planeras in och så nyttigt som jag äter nu och framöver vet ifan om jag någonsin gjort! men fortf väldigt gott... Igår blev det en köttgryta med grytbitar som frästes en stund för att sedan få puttra i ca 40 min i kokosmjölk, efter det fick köttet sällskap med vitkål och paprika som fick puttra med en stund. Låter kanske inte så speciellt direkt men kryddningen blev lite annorlunda då jag körde klassiker som salt o peppar och även cayennepeppar inte heller nu låter de speciellt konstigt men sen fick jag ett litet infall o hällde i en halv tesked kanel men jävlar v gott det blev! Nu är jag inte kräsen alls men tycker det blev en väldigt intressant smak s prova gärna detta  ;) Idag blev det o svänga förbi fiskbilen efter jobbet o köpa en bit färsk lax som jag stekte till och serverade med blomkål... Lax e ju bara för gött!!!

Blev trots knät ett styrkepass i tisdags och det har man ju känt av helt klart... Blev bröst, triceps och biceps och jävlar vad det tog på armarna främst biceps men jag tänker inte klaga för träningsvärk e ju ändå najs!! Nu väntar ett cykelpass imon och i helgen blir det ett styrkepass nere i källaren som förövrigt kommer fyllas på ytterligare med lite prylar imorgon!! hehe!!! Detta är dock sista leveransen på ett tag skulle jag tro! Finns ju annat o lägga pengar på också ;) hehe!!!

 Nehe nu har jag inte tid o sitta här ska in till Växjö o kolla när Lakers spöar Färjestad med några polare!

söndag 13 oktober 2013

Ny vecka nya möjligheter!!!!

Imon börjar en ny spännande vecka med massor av träning men det är även nu min kost ska börja ändras om... Ska bli väldigt intressant att se hur detta kommer påverka kroppen!

Veckan som varit har varit kanon!! Dock lite långa dagar beroende på utryckningar och lite annat. Träningen har dock gått väldigt bra och det har blivit tre styrkepass och två konditionspass. Ett löppass på 3 x 15 min med 3 minuters vila mellan. Kändes riktigt gött o springa och det har jag aldrig trott att jag själv skulle säga... Har haft den känslan vid enstaka löppass tidigare i livet men får hoppas att den är här för att stanna...Konditionspass nr 2 har bestått av 60 min cykling vilket jag inte alls tyckte var nåt skoj... Var mest bara o vänta på att tiden skulle ta slut men hade iofs haft en lång dag med rökdykning och andra övningar inom räddningstjänsten.

Styrkepassen denna veckan och ett par veckor framåt består mkt av att få in RÄTT teknik på olika övningar och det kanske inte låter så jobbigt men far åt ******* vad det har känts i kroppen kan jag lova!!! Men som man säger---------------------->
Marklyft och knäböj är något som har börjat slipas på och det känns lovande tycker jag själv och nu är det bara o öka!!!!

Nu blickar jag framåt och siktar på o köra minst 5 nya pass kommande vecka samtidigt som jag då ska försöka vänja mig vid en ny kost....

tisdag 8 oktober 2013

Han var redo....

Jaha första passet avklarat och jag skrev ju sist att jag var redo för Gustav frågan var om han var redo för mig?? Att han var far åt helvete va slut man är i kroppen just nu... En skön känsla på ett sätt o på ett sätt inte!

Nu i inledningen blir det mkt fokus på teknik och därför fler repetitioner än vad jag är van vid och det gör ju sitt.... Känns väldigt bra att ha en sån påläst kille bakom en som hela tiden kommer med tips och små justeringar för att vi ska få det bästa resultatet i slutet... Känslan i kroppen under passet var ändå jävligt bra. Var laddad och fokuserad till max hoppas man kan behålla den känslan varje pass! Nu när man duschat och slagit sig ned vid tangentbordet känner man att det tagit riktigt bra idag... Ska bli intressant o se hur man känner sig imon... Imon väntar nämligen gångbandstest på brandstationen och det är något jag avskyr! Min kropp är inte gjord för o gå på ett sånt med massa tjocka kläder och tuber på ryggen!!! Hade gjort vilket annat test som helst men nu får man ju inte byta så bara o bita ihop o ge sig fan på att... Slipper ju trots allt skiten i ett år sen hehe!!!

Kommer att berätta mer om passen framöver...

/ GT ert strössel på glassen

måndag 7 oktober 2013

Äntligen träningsvecka nr 1

Efter en helg full med jobb och massa annat så fick det igår bli ett pass som började med ett gångbandstest som vi brandmän måste göra varje år så det är skönt o köra det någon gång innan det är allvar. När det var gjort bar det av hemåt för att tillsammans med Mr Törngren köra ett ryggpass i källaren. Ett pass som kändes jäkligt bra trots att kroppen var väldigt trött efter helgens arbete och för lite sömn. Vi körde marklyft och lite annat smått o gott.

Idag har det fått vara en vilodag dels för att vila upp sig efter helgen och även då jag haft övning med brandkåren utöver det vanliga jobbet så då kan det vara skönt att slå sig ner i soffan lite med!

Imorgon väntar ett styrkepass med Gustav och det ska bli jäkligt skoj.... Jag är redo för honom frågan är om han är redo för mig!! hehe

 I väntan på detta så tror jag banne mig att jag får ta o lägga en ny beställning på lite nya gym prylar! Träningsbänk, skivstångsställning, hopprep, kettlebell, bosuboll och lite annat smått o gott... Fint ska de va!!!

Nuvarande status samt målen som ska nås inom 6 månader (sista mars 2014)

Bänkpress: 90 kg - 110 kg

Marklyft: 132,5 kg - 160 kg

Knäböj: 100 kg - 130 kg

Kettlebellsving: 40 st - 50 st

Midjemått: 106 cm - 90 cm

Höger arm: 38 cm - 33 cm

Vänster arm: 38 cm - 33 cm



torsdag 3 oktober 2013

Planeringen har börjat!

Ja idag har varit en väldigt fullbokad dag lixom igår... Fritiden efter jobbet har gått åt till allt annat än träning tyvärr... Tiden har gått åt till garderobsbygge, barnvaktande och planering inför kommande innebandysäsong då jag sitter som ordförande för just innebandysektionen denna säsongen också. tyvärr men nu är det iaf klart så nu kan fokuset börja hamna på rätt ställe...

Har ju iaf hunnit fundera en hel del när man går runt på jobbet och det har resulterat i kost planerande och målsättningen mer konkret alltså vad ja har för avsikt att öka i de testerna jag gjorde i tisdags. Ursäkta mig avsikt vet jag inte var det ordet kom ifrån det finns ju bara vad jag SKA klara av inget annat!!!

Imon är det fredag men det blir ingen vilohelg för först kommer Gustav ut på eftermiddagen så ska vi planera ihop både de ena och de andra efter de blir de att fixa lite för kvällens match mellan Rottne IF och Ljungby IB B i innebandyns div 4. Efter den bär det av mot Växjö för lite vaktjobb vilket det även blir på lördag kväll/natt och på söndag då Öster spelar en sjukt viktig match mot Gefle! Ska även hinna med att fixa lite med mitt egna gym nere i källaren så man kanske kan få det klart snart.. Måste ju bara kompletteras med lite saker till men shoppa e ju skoj.... Kommer väl dock inte komma upp i Mark Walhbergs klass men det ska duga åt mig iaf!!!

Nu tänker kanske ni som läser detta att antingen vilken lat jävel han bara snackar om allt annat han ska göra ska han inte träna något nu efter o ha fått den här chansen och andra kanske tänker att ja det verkar ju vara lite fullt i helgen men givetvis ska jag peta in något/några träningspass av olika slag....

Får se om jag hinner uppdatera här under morgondagen med målen som vi kommer fram till om inte annat så får ni ha tålamod det kommer va så säkra!

Medans ni väntar kan ni ju spana in Wahlbergs "lilla" hemmagym!!! Om det sen stämmer är något jag lämnar osagt!!

tisdag 1 oktober 2013

Första passet: Styrketester

Har haft en skön känsla i kroppen hel dagen och var riktigt laddad när jag väl stämplade ut för att ge mig iväg mot stället där allt en gång började... Det var här man för x antal år sedan började lyfta vikter och fick upp intresset för att bygga muskler... Tyvärr blev man en liten periodare som ibland höll igång flitigt ett tag för att sedan falla ifrån ett bra tag. Detta har berott på många olika saker så som lagidrotten som tog mycket tid ett tag och även ett antal skador som höll en borta längre perioder...

För er som aldrig varit på Rottne Gym så kan det väl beskrivas något i stil med ett gammalt klassiskt källargym, inga moderna maskiner och dylikt utan fria vikter med ett par år på nacken men fullt fungerande. Denna typen av gym är något som jag själv faktiskt föredrar... Gillar den där känslan av o gå ner i en källare utan massa stora fönster där folk kan kolla både ut och in... Moderna gym i all ära men detta känns så klassiskt... Lite Rocky Balboa och Arnold Schwarzenegger style! Nåja över till dagens pass.

Inledde passet med lite hopprep som uppvärmning (förstår varför man aldrig köpt hem ett sådant för o träna med) och även stiga över krypa under kan vi kalla de. Efter detta var det då alltså dags att köra lite maxning i bänkpress, marklyft, knäböj och kettlebellsving.

Först ut marklyft: Kändes bra när vi sakta trappade upp vikterna och landade slutligen på 132,5 kg vilket är ett resultat jag har lite blandade känslor för... Har inte kört speciellt mkt marklyft i mina dagar så på så sätt ett kanske rätt ok resultat men trodde själv att jag skulle klara lite till men det kommer. Härefter följde bänkpress och där mäktade jag med 90 kg vilket jag inte alls är speciellt nöjd med detta måste höjas... Har visserligen haft bekymmer med en axelskada för ett tag sen men anser själv att det inte är en godkänd ursäkt... Skärpning här...

Knäböj skulle det också maxas i och det var med en stor oro i kroppen vi började på väldigt lätt då huvudet fortf tror att mitt knä e kasst i vissa lägen... För er som inte vet så fick jag mitt ena knä söndersparkat i en fotbollsmatch när jag precis börjat andra året på gymnasiet och denna skada kommer aldrig att bli helt återställd och har strulat till och från sen den uppkom... Trots denna oro kändes de ändå bra när man började få på lite vikt på stången och jag hamnade på 100 kg vilket jag aldrig kunde föreställa mig innan passet... Så detta resultat är jag sjukt nöjd med men det ska också ökas på såklart!!!

Till sist var det då dags för lite styrkekondition som Gusen så fint kallade det! En kettlebell på 20kg som skulle svingas upp i axelhöjd så många ggr som möjligt på en minut... Slutade på 40 svingar vilket jag är ganska nöjd med... Hade nog hunnit med fem till om jag hade satt högre tempo från start men svårt o bedöma hur hårt man kan köra på från start...

Sammanfattning;
Marklyft: 132,5 kg
Knäböj: 100 kg
Bänkpress: 90 kg
Kettlebellsving: 40 st på en minut

På fredag är det dags att planera in hur jag ska träna och även vad för mål jag har i dessa fyra momenten när denna sex månaders period lider mot sitt slut.

Vill varna känsliga läsare att detta som kommer nu kanske kan vara smart att kik apå imorgon bitti istället så det inte förstör er skönhetssömn. Haha!!
Här kommer iaf en bild på min nuvarande kroppsform och ni vet ju vad man säger att en kamera gör ;) Haha!!!